Pages

Thursday, February 11, 2016

Kalorier

Jag är en av dem som tror på konceptet kalorier in - kalorier ut. Det vill säga för att bibehålla sin kroppsvikt ska man stoppa i sig lika många kalorier som man gör av med. Äter man för lite och ligger på kaloriunderskott går man ner i vikt, ligger man på kaloriöverskott så går man upp i vikt.
Är det så lätt att gå ner i vikt? - Ja, det är det.
Är det så lätt att tappa fett? Nej, det är det inte! Äter du alldeles för lite kalorier eller tränar extremt mycket utan att kompensera för det så kommer du gå ner i vikt, förmodligen en hel del. Dock så kommer du inte bara tappa fettmassa utan kroppen kommer börja bryt ner dina muskler och om du har riktigt otur också dina organ. Hur gör man då? Jo man måste övertyga kroppen om att musklerna är viktigare än fett! Genom att träna och tvinga kroppen att använda sina muskler, tillföra tillräckligt med protein, dricka vatten, vila och undvika stress kommer du komma ett rejält steg närmre din målvikt utan att bli av med allt för mycket muskler.

Sammanfattning:


  • Ligg på kaloriunderskott
  • Styrketräna
  • Öka ditt proteinintag
  • Sov tillräckligt och undvik stress
Jacob Guidiol, Leg. Fysioterapeut och bloggare, har skrivit en väldigt bra artikel om Hur man deffar – mindre fett och mer muskler om man vill ha lite mer kött på benen och det vill man ju! För feta ben är ju asgrymt, tycker jag.

No comments:

Post a Comment